Encara
que la temporada de calçots es centra entre els mesos de gener i
abril, cada vegada més es poden trobar calçots fora de temporada.
La calçotada és una festa típica popular de la ciutat de Valls que consisteix en coure al foc de redoltes unes cebes blanques que han estat cultivades de forma especial per què siguin allargades. La tècnica de cultiu és molt senzilla, es planta una ceba de manera que quedi mig enterrada i posteriorment es va cobrint de terra mentre va creixent i s'allarga. Aquesta acció es coneix amb el nom de calçar.
Amb el foc viu de redoltes, el calçot queda negre per fora i cuit i gustós per dins. Ja podem començar a menjar-los: s´han de pelar amb les mans, sucar amb la salsa típica dels calçots i aixecar-lo per sobre els nostres caps per introduir la punta inferior a la nostra boca. Com a peça imprescindible s´'ha d'utilitzar un pitet.
La calçotada és una festa típica popular de la ciutat de Valls que consisteix en coure al foc de redoltes unes cebes blanques que han estat cultivades de forma especial per què siguin allargades. La tècnica de cultiu és molt senzilla, es planta una ceba de manera que quedi mig enterrada i posteriorment es va cobrint de terra mentre va creixent i s'allarga. Aquesta acció es coneix amb el nom de calçar.
Amb el foc viu de redoltes, el calçot queda negre per fora i cuit i gustós per dins. Ja podem començar a menjar-los: s´han de pelar amb les mans, sucar amb la salsa típica dels calçots i aixecar-lo per sobre els nostres caps per introduir la punta inferior a la nostra boca. Com a peça imprescindible s´'ha d'utilitzar un pitet.
Recepta salsa de calçots
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada